وبلاگ روانشناسی

مرجع مقالات روانشناسی

وبلاگ روانشناسی

مرجع مقالات روانشناسی

ازدواج موقت | علل گرایش و قواعد صیغه ازدواج موقت

ازدواج موقت که به نام های مُتعه، نکاح موقت، و صیغه نیز شناخته می شود. یک نوع ازدواج رایج در مذهب شیعه می باشد که در آن عقد ازدواج به شکل دائم نبوده و برای مدتی معین همراه با مهریه ای معلوم جاری می شود. در ازدواج موقت طلاق وجود ندارد و با پایان یافتن زمان صیغه، زوجیت از بین می رود. همچنین مرد می تواند باقی زمان صیغه را به زن ببخشد و زوجیت تمام بشود. صیغه موقت در تمامی شاخه های اسلامی پذیرفته شده نیست ولی شیعیان آن را مشروع می دانند.


علل گرایش به ازدواج موقت یا صیغه

ازدواج موقت به عنوان راهکار برای افرادی پیش بینی شده است که شرایط ازدواج را ندارند، ولی مایل به برقراری رابطه با جنس مخالف هستند. در واقع زن و مرد می توانند در یک رابطه شرعی با یکدیگر قرار بگیرند بی آن که الزامات ازدواج را داشته باشند. برخی افراد برای ازدواج در سن بالا نیز صیغه موقت می کنند. متاسفانه شکل و علت صیغه تغییر کرده است و از هدف خود دور مانده است. بسیاری از افراد به بهانه این که صیغه شرعی می باشد، میل به تنوع طلبی یا بی بند و باری خود را با یک پوشش شرعی ارضا می کنند.


قواعد ازدواج موقت

ازدواج موقت باید زمان مشخصی داشته باشد و زن مهر معلومی را هنگام ازدواج طلب کند. با تمام شدن مدت مشخص شده، زوجیت از بین می رود ولی زمان زوجیت قابل تمدید می باشد. زن و شوهر در ازدواج موقت از یکدیگر ارث نمی برند ولی فرزندان متولد شده از این ازدواج به رسمیت شناخته می شوند و حقوق خود را دارند. معمولا دخترانی که ازدواجی نداشته اند برای صیغه موقت نیاز به رضایت پدر خود دارند. اما برای ازدواج مجدد هیچ مانعی وجود ندارد.


انحرافات ازدواج در جامعه ایران

انگیزه ازدواج موقت، برای برخی از مردان صرفا ارضا تمایلات جنسی است. همان طور که گفته شد صیغه موقت در واقع راه فراری برای برخی افراد به وجود آورده است که به کامجویی های متعدد پرداخته و در عین حال تن به یک رابطه متعهدانه ندهند.


بسیاری از افراد به صیغه های یک ساعته روی می آورند، برای آن پول پرداخت می کنند و بعد از یک رابطه جنسی، به سراغ بعدی می روند. در بستر همین روابط یک ساعته امکان انتقال بیماری های مقاربتی از قبیل هرپس، سوزاک و HIV بسیار زیاد می باشد. یعنی فراهم کردن امکان تعدد روابط جنسی بدون شناخت قبلی و به شکل بی بند و بار باعث می شود سلامت اعضای جامعه و بهداشت جنسی آن کاهش پیدا کند.


علاوه بر افراد مجردی که به سراغ صیغه می‌روند بسیاری از مردان متاهل هم به بهانه شرعی بودن صیغه به سراغ ازدواج موقت می‌روند. یعنی در واقع صیغه که برای جلوگیری از انحرافات اجتماعی به وجود آمده است خود تبدیل به نوعی انحراف و روسپی گری شده است. از طرف دیگر رواج صیغه در جامعه نوعی تبعیض جنسیتی نسبت به زنان است و در واقع به نوعی تشویق و ترویج روابط کوتاه مدت که محور آن لذت جنسی مرد می‌باشد، محسوب می‌شود. به  زنان در صیغه به چشم یک کالا نگریسته می‌شوند که تنها میل جنسی مرد را برطرف و در ازای میزان بهره‌مندی مرد، پولی دریافت کنند. برای اطلاع بیشتر از پیامدهای ازدواج موقت کلیک کنید.


موافقان صیغه موقت

موافقان صیغه موقت دلایل خود را برای این کار دارند:


1- جلوگیری از بی بند و باری یا روابط آزاد در جامعه و ایجاد تعهداتی در مقابل همسر موقت


2- صیغه به کسانی که امکان تشکیل زندگی مشترک را ندارند، کمک می کند که نیاز های عاطفی و میل جنسی خود را برطرف کنند.


3- به دلیل اهمیت مسائل جنسی، برخی از افراد ممکن است قبل از اقدام برای ازدواج، توافق کنند که صیغه موقت داشته باشند. در واقع به شناخت پیش از ازدواج کمک می کند.


4- مانع روسپیگری در جامعه می شود.


همانطور که گفته شد تمامی موارد فوق می توانند اهداف خوبی برای صیغه موقت باشند ولی در عین حال همیشه فرصتی برای سوء استفاده از موارد فوق به وجود می آید و در واقع صیغه تبدیل به یک راه کامجویی های متعدد می شود. بهترین راه برای اینکه فشار های عاطفی و جنسی جوانان کم شود، تسهیل شرایط ازدواج می باشد نه باز کردن راه برای سو استفاده های افراد از راه حل های شرعی.


سخن آخر

همان طور که گفتیم، برخی از افراد معتقدند که تا زیر یک سقف نروند، نمی توانند طرف مقابل خود را بشناسند. در واقع طلبیدن یک ازدواج موفق، بهانه ای میشود که برخی از زوجین به صیغه موقت روی آورند. مشاوره قبل ازدواج فرصتی مناسب است تا با استفاده از تست های روانشناسی و بررسی دقیق ویژگی ها، علایق، سرگمی ها و نیازهای زوجین به انتخابی مطمئن در همسر گزینی دست یابید. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد